Het koele weertype laten we even achter ons met vandaag al temperaturen rond het langjarig gemiddelde van 22 graden. Morgen wordt de warmste dag van de week met regionaal zelfs tropische waarden! Wel wordt ’s avonds deze hitte met forse onweersbuien verdreven. Vandaag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en vanuit het zuiden trekt er wat hoge bewolking binnen. Aan het begin van de middag kan in het noordoosten een enkel buitje vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Later op de middag neemt in het zuiden de kans op wat regen of een bui toe. De temperatuur komt uit op 18 graden langs de westkust tot 22 graden in het midden en zuidoosten van het land. Daarbij staat er een zwakke, en aan zee matige zuidwestenwind.Vanavond neemt de bewolking verder toe en plaatselijk kan er een spatje regen of een enkele bui vallen. komt meer bewolking voor met plaatselijk een drupje regen. In de loop van de avond draait de wind naar het oosten en neemt langs de kust toe naar matig.Vannacht heeft de bewolking de overhand met vooral landinwaarts enkele opklaringen. In het noordwesten is kans op wat (lichte) regen. Elders blijft het droog. Het koelt af naar een graad of 15 bij een zwakke tot matige oostenwind.Morgen bereikt nog warmere lucht ons land, waardoor de temperaturen flink oplopen. In het noorden wordt het 25 tot 27 graden, terwijl in het zuidoosten met maxima rond 31 graden zelfs tropisch warm worden! Alleen op de Wadden is het iets minder warm. Daarbij staat er een zwakke tot matige zuidoostenwind. Aan zee is deze soms vrij krachtig. Verder is de zon regelmatig te zien. ’s Ochtends kan in het uiterste noorden nog een drupje vallen, maar voor de rest verloopt de dag droog. Eind van de middag trekken vanuit het zuidwesten stevige onweersbuien het land binnen. Deze kunnen vergezeld gaan met windstoten tot 100 km/u, hagel van 2 tot 4 cm en veel regen in korte tijd (lokaal meer dan 20 mm). Momenteel is hiervoor CODE GEEL van kracht. Houd dus de Buienradar goed in de gaten! De dagen daarna zijn we de hitte weer kwijt en zakt de temperatuur naar waarden tussen de 20 en 25 graden. Daarbij wisselen zon en wolken elkaar af en kan er soms regen- of onweersbuien vallen.

Door Redactie

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com