De zomer van 2024 lukt het nog niet om stabiel zomerweer af te leveren. Vandaag is het een meevallende dag, maar morgen zorgt een storing voor perioden met regen. In het binnenland kan regionaal veel regen vallen. Ook is het dan ronduit koel.Vanmiddag zijn er wolkenvelden met af en toe zon. In de loop van de middag komt de zon vooral in het zuiden van het land vaker tevoorschijn, maar er blijft wel sluierbewolking zichtbaar. Vooral in het noorden en mogelijk in het midden kan er lokaal nog een lichte bui voorkomen. De middagtemperatuur varieert van 19 graden langs de kust tot 24 graden plaatselijk in Limburg. De wind is matig en komt uit een westelijke richting.Vanavond trekt de bewolking in noordelijke richting weg, maar blijft hardnekkig aanwezig in het Waddengebied. Verder is het mooi weer met flink wat zon en sluierbewolking.Vannacht zijn er opklaringen en neemt in het zuiden van het land de bewolking verder toe. Tegen het eind van de nacht kan in het uiterste zuiden van het land, denk aan Zeeland en Limburg, de eerste regen vallen. De temperatuur komt uit op een minimum van 13 graden. Het is verder rustig weer met een wind die uit een noordelijke richting gaat waaien.Morgen is het bewolkt en staan er perioden met regen op het programma, met in het binnenland kan er regionaal veel regen vallen. In het oosten kan ook onweer voorkomen. Met een gemiddelde temperatuur van slechts 17 graden is het uitermate koel voor de zomermaand juli. Tijdens langdurige regen kan de temperatuur zelfs dalen naar zo’n 13 graden. De wind waait matig en komt uit een noordelijke richting. In het zuidwestelijke kustgebied trekt de wind aan tot vrij krachtig.De dagen daarna houden we wisselvallig zomerweer met af en toe verspreid enkele buien, waarbij er op maandag ook kans bestaat op onweer. Op zaterdag domineert de bewolking, vanaf zondag zijn er ook mooie momenten waarop de zon goed tevoorschijn komt. Op zaterdag is het nog koel met een maximumtemperatuur van slechts 18 graden. Daarna wordt het tijdelijk warmer, met op maandag een temperatuur tussen 22 en 26 graden.

Door

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com