Het is vanmiddag warm met zomerse temperaturen en het is benauwd. Vanuit het westen nadert een koufront waarachter koelere lucht zit. Deze afkoeling zal met zware onweersbuien gepaard gaan. Code Oranje is daarvoor uitgegeven. Houd de berichtgeving goed in de gaten. Vanmiddag is er nog ruimte voor de zon maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking geleidelijk wat meer toen. De temperatuur loopt flink op naar 25 graden in het noorden, 27 in het midden tot 31 graden in het zuidoosten van het land. Door de vochtige lucht voelt het benauwd aan. Vanuit het westen nadert een koufront waarachter veel koelere lucht zit. Deze afkoeling gaat gepaard met zware onweersbuien. De eerste buien worden rond 16:00 in Zeeland verwacht en vervolgens trekken ze in noordoostelijke richting. Tijdens die buien is kans op flinke hagelstenen, zware windstoten tot rond de 100 km/uur en in korte tijd kan veel regen vallen met als gevolg wateroverlast. Vanwege de verwachte zware onweersbuien met lokaal veel regen en hagel heeft het KNMI CODE ORANJE uitgegeven voor het gehele land vanaf eind van de middag tot middernacht. Houd de berichtgeving en de Buienradar goed in de gaten.De onweersbuien verdrijven de warmte waardoor de temperatuur achter de buienlijn een flinke duikeling maakt tot een graad of 18, tevens draait dan ook de wind naar het zuidwesten.Vannacht trekken de laatste onweersbuien naar Duitsland weg. Later in de nacht maakt het zuidwesten weer kans op een bui. Het is een vrij zachte en klamme nacht met minima rond 17 graden en er waait een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.Morgen is het dan flink afgekoeld en ligt de temperatuur ’s middags van 19 graden in het noordwesten, 22 in het midden tot 23/24 graden in het oosten en zuidoosten. Er is een mix van wolken, zon en enkele buien die in het oosten nog gepaard kunnen gaan met onweer maar de buien zullen veel minder zwaar zijn dan vandaag en later op de dag breekt de zon veel vaker door, zeker in de westelijke helft van het land. De zuidwestenwind waait matig boven land tot soms vrij krachtig aan zee.De dagen daarna houdt het wisselvallige zomerweer aan met van tijd tot tijd een aantal regen- en onweersbuien (vooral vrijdag kan weer flink wat regen vallen). De temperatuur komt uit tussen 19 en 22 graden. 

Door

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com