Kans op gladheid door bevriezing en hagel- en sneeuwbuien (code geel).

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele sneeuwbuien. De buien beperken zich geleidelijk tot het noorden en oosten. Aanvankelijk kan het glad zijn door bevriezing of sneeuw(resten). In het zuidwesten breekt de zon door. De wind komt landinwaarts uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is hij matig tot (vrij) krachtig, windkracht 4 tot 6.
Vanmiddag is het in het noordoosten eerst overwegend bewolkt met een enkele (natte) sneeuwbui. Verder zijn er flinke zonnige perioden en blijft het overwegend droog. De middagtemperatuur ligt rond 2°C. De wind komt landinwaarts uit het zuidwesten en is matig. Aan de kust komt de wind uit het westen en is hij matig tot vrij krachtig.
Vanavond zijn er flinke opklaringen. Aan de noordkust is een enkele bui met (natte) sneeuw mogelijk. In het noordoosten kan het opnieuw glad worden door bevriezing. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, aan de kust vrij krachtig, later krachtig, windkracht 6.

Komende nacht is het droog. In het noordoosten kan het glad zijn door bevriezing. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C in het Waddengebied en -5°C plaatselijk in het oosten. Er staat een overwegend matige wind uit het zuidwesten, in het Waddengebied is de wind krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is er hoge bewolking waar de zon nog wel doorheen komt. In het Waddengebied zijn er enkele buien met regen of natte sneeuw. In het midden en zuiden is er weinig wind, in het noorden staat een matige wind uit het zuidwesten, in het Waddengebied is de wind eerst (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.
Morgenmiddag is het in de zuidelijke helft bewolkt, in het zuiden van Limburg valt lichte sneeuw die ook blijft liggen. In het noorden komt de zon nog door de hoge bewolking. In het noordelijk kustgebied is het overwegend bewolkt met eerst een enkele bui met regen of (natte) sneeuw. De middagtemperatuur ligt rond het vriespunt. Er is weinig wind.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met in het zuiden van Limburg eerst nog lichte sneeuw, er kan zich daar een sneeuwdek van 5-10 cm vormen. Landinwaarts is er weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit het noorden. (Bron: KNMI)

Door Redactie