Code oranje voor zeer zware windstoten door storm Isha komende nacht en maandagochtend in Noord-Holland en het Waddengebied. Elders in het land code geel voor zware windstoten.

Vanavond is er veel bewolking. Het is eerst droog, aan het einde van de avond gaat het aan de westkust regenen. De wind komt uit zuid tot zuidwest, neemt wat toe en wordt vrij krachtig, langs de kust hard tot stormachtig, windkracht 7 tot 8. Later in de avond kunnen in het westen en noordwesten zware windstoten voorkomen, vlak aan zee rond 100 km/u.

Komende nacht breidt de regen zich over het gehele land uit. De temperatuur loopt gedurende de nacht op van 5°C naar rond 10°C. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, windkracht 6-7 en hard tot stormachtig, windkracht 7-8 Bft aan zee. Aan de noordwestkust staat en vanwege storm Isha enige tijd zuidwesterstorm, windkracht 9. Verder zijn er zware windstoten, 75 tot 90 km/u landinwaarts en 90 tot 100 km/u in de kustprovincies. In Noord-Holland en het Waddengebied zijn zeer zwared windstoten mogelijk van 100-110 km/uur.

Morgenochtend trekt de regen oostwaarts en in de loop van de ochtend komt de zon af en toe tevoorschijn. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig tot krachtig, in de kustgebieden krachtig tot hard, windkracht 6-7 en hard tot stormachtig, windkracht 7-8 aan zee.en neemt geleidelijk af naar vrij krachtig, vlak aan zee naar krachtig, windkracht 6. Aan het begin van de ochtend zijn er zware windstoten, 75tot 90 km/u landinwaarts en 90-100 km/u in de kustprovincies. In Noord-Holland en het Waddengebied zijn er zeer zware windstoten mogelijk van 100-110 km/uur. Vanaf halverwege de ochtend neemt de wind snel af en verdwijnen de (zeer) zware windstoten.

Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met af en toe ook zon en overwegend droog. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind uit het zuidwesten is matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenavond is het vrijwel onbewolkt, enkel in het noorden komt bewolking voor. Later in de avond kan daar een lichte bui voorkomen. De wind komt eerst uit het zuidwesten, later uit het westen en wordt matig tot vrij krachtig, vlak aan zee krachtig, windkracht 6 en in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Door Redactie