Toenemende kans op gladheid door bevriezing en hagel- en sneeuwbuien (code geel).

Vanavond is het wisselend bewolkt met enkele buien, later plaatselijk ook met hagel of natte sneeuw. De kans op gladheid neemt vooral landinwaarts in de loop van de avond toe. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust krachtig windkracht 6, in het noordelijk kustgebied later hard, windkracht 7.

Komende nacht zijn er enkele buien, soms met sneeuw of hagel. Aan de noordkust is ook onweer mogelijk. Vooral landinwaarts kan de sneeuw blijven liggen en wordt het glad. De minimumtemperatuur ligt aan de kust enkele graden boven nul, verder landinwaarts rond het vriespunt. De noordwestenwind is matig, aan de kust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het Waddengebied is er kans op zware windstoten tot 80 km/uur.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt en zijn er buien met (natte) sneeuw of hagel. In de kuststrook is ook onweer mogelijk. Plaatselijk is het glad. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust komt de wind uit noordwest en is krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied hard, windkracht 7.

Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met buien, vaak met natte sneeuw of hagel en mogelijk ook onweer. Tijdens een zware sneeuw- of hagelbui kan het nog steeds plaatselijk glad zijn. De middagtemperatuur ligt tussen 1°C in het zuiden van Limburg en 5°C aan de kust. De wind komt uit het westen en is matig, aan de kust komt de wind uit noordwest en is krachtig, windkracht 6.

Morgenavond is het wisselend bewolkt met buien met sneeuw en hagel. De sneeuw en hagel blijven landinwaarts liggen en ook door bevriezing van natte weggedeelten kan het glad zijn. De wind komt uit het west tot noordwest en is matig, aan de kust komt de wind uit noordwest en is krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Door Redactie