Vanaf halverwege de middag kans op plaatselijke gladheid door sneeuw. Hiervoor staat code geel uit.

Vanavond valt er in het oosten en lokaal ook midden natte sneeuw of sneeuw. Op de Veluwe, de Sallandse Heuvelrug en in Twente kan plaatselijk enkele cm sneeuw vallen en kan het glad worden. Het neerslaggebied trekt in de loop van de avond langzaam zuidoostwaarts. De wind waait uit het noordoosten, in het zuidoosten eerst nog uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de kust krachtig, rond windkracht 6.

Komende nacht valt er in het zuidoosten eerst nog (natte) sneeuw. Elders is het droog en klaart het op de meeste plaatsen op. Op de Waddeneilanden kan er later wel een enkele bui overtrekken. Verder kan het met uitzondering van het westen plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C plaatselijk in het oosten tot +3°C aan de kust. De noordoostenwind is matig, langs de kust vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6. In de loop van de nacht neemt de wind iets in kracht af.

Morgenochtend is het landinwaarts droog en schijnt de zon. In de kustprovincies komt meer bewolking voor en trekken er enkele winterse buien over. Tot halverwege de ochtend kan het plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De wind draait naar een noordelijke richting en neemt af naar zwak tot matig.
Morgenmiddag is het droog en hebben we een afwisseling van zon en bewolking. De maximumtemperatuur loopt uiteen van +2°C in het oosten tot +6°C langs de westkust. Aan het einde van de middag daalt de temperatuur landinwaarts al vrij snel weer onder nul, vooral daar waar eventueel nog sneeuw ligt. Er staat eerst weinig wind. Later in de middag wordt de wind zwak tot matig uit een zuidwestelijke richting, langs de kust wordt de wind westelijk en neemt toe naar vrij krachtig.
Morgenavond valt er in de noordelijke helft van het land regen, in het oosten wordt de regen voorafgegaan door (natte) sneeuw. In de zuidelijke helft is het droog en zijn er nog brede opklaringen. De temperatuur loopt in het midden en noorden weer op naar enkele graden boven nul. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en is vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

27/11/2023 18.07 uur LT

Door Redactie