Waarschuwingen
M.u.v. Limburg code geel voor zware windstoten. In Noord-Holland kan er van vanavond tot morgenavond plaatselijk meer dan 50 mm regen in 24 uur vallen (code geel).

Vanavond is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In het oosten zijn er soms opklaringen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is eerst nog vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6, langs de kust en op het IJsselmeer stormachtig of storm, windkracht 8 tot 9. Er zijn zware windstoten van 75-90 km/uur, in het noordwestelijk kustgebied eerst tot 90-100 km/uur. In de loop van de avond neemt de wind geleidelijk af.

Komende nacht valt er in het westen en noordwesten regen, elders is het zo goed als droog. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, eerst nog stormachtig. Bovendien komen er langs de kust zware windstoten voor tot ca. 80 km/uur.

Morgenochtend is het in een groot deel van het land bewolkt en vooral in het westen zijn er buien. In het noordwesten kan plaatselijk wateroverlast ontstaan. In het oosten is het droog en is de zon mogelijk nog even te zien. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee en op het IJsselmeer komen er nog windstoten voor tot ca. 75 km/uur.
Morgenmiddag is het overal bewolkt en breidt de regen zich over de rest van het land uit. In het noordwesten kan plaatselijk wateroverlast voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 10°C. De zuid- tot zuidwestenwind is landinwaarts matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Aan zee en op het IJsselmeer komen er nog windstoten voor tot ca. 70 km/uur.
Morgenavond trekt de regen naar het oosten weg en wordt het boven land weer droog. Langs de westkust blijft de kans op buien vanaf de Noordzee bestaan. De zuid- tot zuidwestenwind neemt langzaam in kracht af. (Bron: KNMI)

02/11/2023 18.55 uur LT

Door Redactie