Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vannacht en vanochtend vooral in het westen en midden plaatselijk dichte mist (code geel).

Vannacht ontstaat op meerdere plaatsen (dichte) mist, vooral in het westen en midden van het land. Verder valt landinwaarts plaatselijk wat motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met plaatselijk mist, die maar langzaam optrekt. In het oosten valt plaatselijk motregen. Aan de kust staat een matige oost- tot zuidoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.
Vanmiddag is er veel bewolking met eerst nog plaatselijk kans op mist. Een gebied met af en toe regen breidt zich over het zuiden en later midden uit. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit oost tot zuidoost.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Plaatselijk valt af en toe regen. Later gaat het in het zuidwesten en zuiden harder regenen en is in het zuidwestelijk kustgebied ook onweer mogelijk. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit oost tot zuidoost.

Komende nacht komen er buien voor, langs de westkust mogelijk met onweer. De oost- tot zuidoostenwind is zwak tot matig en draait in de zuidelijke helft naar zuid. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C.

Morgenochtend is het op de meeste plaatsen bewolkt en komen er vooral in het noordoosten en westen buien voor. Plaatselijk is de zon ook af en toe te zien. De overwegend zuidelijke wind is zwak tot matig, in het zuidwestelijk kustgebied wordt de wind zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig.
Morgenmiddag overheerst de bewolking en trekken nog steeds buien over het land, langs de westkust is daarbij onweer mogelijk. In de loop van de middag breekt de zon in het zuiden af en toe door. De zuidelijke wind is zwak tot matig, in de zuidelijke helft zuidwest en matig, daar vlak aan zee matig en aanvankelijk ook vrij krachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden en 14°C in het zuiden.
Morgenavond is het half bewolkt en komen er nog steeds buien voor, langs de kust mogelijk met onweer. De wind wordt overal zuid tot zuidwest en matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 26/10/2023 03.43 uur LT

    

Door Redactie