Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen

Vanochtend is er veel bewolking. Aan de kust zijn er buien, mogelijk met onweer. Landinwaarts valt plaatselijk wat regen. De wind is zuidelijk en is matig, langs de westkust (vrij) krachtig en later mogelijk hard, windkracht 6 tot 7.
Vanmiddag schijnt af en toe de zon. In het westen en noorden komt een enkele bui voor, verder is het overwegend droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het noorden tot 15°C in het zuidwesten. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanavond zijn er eerst opklaringen. Van het zuiden uit neemt de bewolking toe en later in de avond gaat het in het zuiden regenen. De regen breidt zich naar het midden uit. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de westkust af en toe krachtig, windkracht 6.

Komende nacht trekt het regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. Daarna trekken nog enkele buien over, met in de kustprovincies kans op onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het zuiden tot 9°C in het noordoosten aan het begin van de nacht. De wind komt uit een zuidelijke richting en wordt boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenochtend komt er in het noordwestelijk kustgebied een enkele bui voor, mogelijk met onweer. Landinwaarts is het vrijwel overal droog en schijnt de zon geregeld. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan de noordwestkust is de wind eerst mogelijk even stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten.
Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met buien, plaatselijk mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/10/2023 09.18 uur LT

   

Door Redactie