Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Geen.

Vannacht vallen in de noordelijke kustprovincies nog enkele (onweers)buien. Elders is het overwegend droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 9°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land meest matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer meest krachtig, rond windkracht 6.

Vanochtend valt in het noordwesten van het land misschien een (onweers)bui, maar verder is het droog en schijnt eerst de zon volop. Aan het einde van de ochtend neemt de bewolking toe. De wind uit het zuiden is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.
Vanmiddag schijnt de zon af en toe, maar komen ook wolken voor. Aan het einde van de middag gaat het in het uiterste zuiden regenen. De middagtemperatuur ligt in het noorden rond 13°C, in het zuiden kan het 16°C worden. De wind uit een zuidelijke richting zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig, In het noordelijk kustgebied kan het eerst nog krachtig waaien uit het zuidwesten, met windkracht 6.
Vanavond is er steeds meer bewolking. Het regent eerst in het zuiden, maar geleidelijk breidt deze zich over het hele land uit. Er is eerst maar weinig wind, maar in het zuidoosten van het land staat later mogelijk enige tijd een vrij krachtige westenwind, met windkracht 5.

Komende nacht regent het eerst op veel plaatsen. Later in de nacht wordt het in het zuiden overwegend droog. De temperatuur daalt naar omstreeks 8 graden. De wind komt overwegend uit een westelijke richting en is meest matig, aan zee soms (vrij) krachtig.

Morgenochtend is er eerst veel bewolking en vallen er enkele buien. Later breekt de zon vaker door. De wind komt boven land uit het zuidwesten is meest matig. In het Waddengebied is de wind noordelijk en waait deze mogelijk vrij krachtig.
Morgenmiddag zijn er vrij veel wolken, maar schijnt ook soms even de zon. Verder komen er enkele buien voor. De wind draait van het zuidwesten naar het westen en is zwak tot matig. De middagtemperatuur ligt rond de 14°C.
Morgenavond vallen nog enkele buien. De wind uit het zuidwesten is aan zee meest matig, boven land waait het amper. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 30/10/2023 03.51 uur LT

    

Door Redactie