Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag is er code geel voor onweersbuien met windstoten rond 75 km/uur.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met enkele buien, plaatselijk met onweer en mogelijk met zware windstoten. De buien komen het eerst in het zuiden, het laatst in het noorden. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is overwegend matig, aan zee krachtig, windkracht 6. Aan de zuidwestkust neemt de wind aan het einde van de middag toe naar hard, windkracht 7.
Vanavond is het wisselend bewolkt met nog enkele buien, eerst mogelijk met onweer en windstoten. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig en neemt van het zuiden uit af naar matig. Aan zee is de wind krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht zijn er in het noordwestelijk kustgebied enkele (onweers)buien. Elders is het overwegend droog. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land meest matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het vrijwel overal droog en schijnt eerst de zon volop. Aan het einde van de ochtend neemt de bewolking toe. De zuidenwind is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar komen ook wolken voor. Aan het einde van de middag gaat het in het uiterste zuiden regenen. De middagtemperatuur ligt in het noorden rond 13°C, in het zuiden kan het 16°C worden. De wind uit een zuidelijke richting zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig.
Morgenavond regent het eerst in het zuiden, maar geleidelijk breidt de regen zich over het hele land uit. Er is weinig wind, maar in het zuiden van Limburg staat mogelijk enige tijd een matige tot vrij krachtige westenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/10/2023 14.55 uur LT

   

Door Redactie