Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag is er code geel voor onweersbuien met windstoten rond 75 km/uur.

Vanochtend is het wisselend bewolkt met vooral aan de kust een enkele bui, mogelijk met onweer. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanmiddag is het wisselend bewolkt met buien, plaatselijk met onweer en zware windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is overwegend matig, aan zee meest krachtig rond windkracht 6.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien, eerst mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht zijn er in het noordwestelijk kustgebied enkele (onweers)buien. Elders is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De wind uit een zuidelijke richting is boven land meest matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het vrijwel overal droog en schijnt eerst de zon volop. Aan het einde van de ochtend neemt de bewolking toe. De wind uit het zuiden is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar komen ook wolken voor. Aan het einde van de middag gaat het in het uiterste zuiden regenen. De middagtemperatuur ligt in het noorden rond 13°C, in het zuiden kan het 16°C worden. De wind uit een zuidelijke richting zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig.
Morgenavond regent het eerst in het zuiden, maar geleidelijk breidt de regen zich over het hele land uit. Er is weinig wind, maar in het zuiden van Limburg staat mogelijk enige tijd een matige tot vrij krachtige westenwind. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/10/2023 10.03 uur LT

   

Door Redactie