Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanochtend is er code geel voor zware windstoten rond 90 km/uur langs de kust van Noord-Holland en het westelijk Waddengebied. Vanmiddag is er code geel voor onweersbuien met windstoten rond 75 km/uur in het binnenland.

Vanochtend komen er enkele buien voor. Later in de ochtend wordt het landinwaarts minder nat, maar blijven aan de kust buien mogelijk. Ook kan er onweer voorkomen. Tussen de wolken door schijnt ook af en toe de zon. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan de noordwestkust is de wind eerst mogelijk even stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten.
Vanmiddag is het wisselend bewolkt met buien, vooral landinwaarts plaatselijk mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestenwind is overwegend matig, aan zee meest krachtig rond windkracht 6.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien, eerst mogelijk met onweer en (zware) windstoten. De wind uit het zuidwesten is boven land overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht vallen in Noord-Holland en op de Waddeneilanden enkele (onweers)buien. In de rest van het land is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 11°C in het zuiden. De wind uit een zuidelijke richting is boven land meest matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgenochtend is het vrijwel overal droog en schijnt eerst de zon volop. Aan het einde van de ochtend neemt de bewolking toe. De wind uit het zuiden is matig, vlak aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar komen ook wolken voor. Aan het einde van de middag gaat het in het uiterste zuiden regenen. De middagtemperatuur ligt in het noorden rond 13°C, in het zuiden kan het 16°C worden. De wind uit een zuidelijke richting zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig.
Morgenavond regent het eerst in het zuiden, maar geleidelijk breidt de regen zich over het hele land uit. De wind is meest matig en komt uit een overwegend zuidelijke richting. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 29/10/2023 06.00 uur LT

    

Door Redactie