Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Zondagmiddag is er Code Geel voor onweersbuien.

Komende nacht trekt een regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. Daarna trekken nog enkele buien over, met in de kustprovincies kans op onweer. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 13°C in het zuiden tot 9°C in het noordoosten aan het begin van de nacht. De wind komt uit een zuidelijke richting en wordt boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7.

Morgenochtend komt er in het noordwestelijk kustgebied een enkele bui voor, mogelijk met onweer. Landinwaarts is het vrijwel overal droog en schijnt de zon geregeld. De wind uit het zuidwesten is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. Aan de noordwestkust is de wind eerst mogelijk even stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten.
Morgenmiddag is het wisselend bewolkt met buien, vooral landinwaarts plaatselijk mogelijk met onweer, korrelhagel en (zware) windstoten. De maximumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met nog enkele buien, eerst mogelijk met onweer, korrelhagel en (zware) windstoten. De wind uit het zuidwesten is overwegend matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 28/10/2023 21.04 uur LT

  

Door Redactie