Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag overheerst de bewolking en trekt er een gebied met regen van zuid naar noord over het land. In het zuiden is het inmiddels weer droog geworden en breekt de zon geleidelijk door, wel kan er nog een enkele bui voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit een zuidwestelijke richting en is boven land matig, langs de westkust en mogelijk ook op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.
Vanavond klaart het van het zuiden op steeds meer plaatsen op. In de kustgebieden komt plaatselijk een bui voor. De wind uit het zuidwesten is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het noordwesten kan nog een enkele bui voorkomen. Plaatselijk kan er nevel ontstaan. De minimumtemperatuur ligt 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend zijn er eerst vooral in het noorden perioden met zon. In het zuiden wordt de bewolking dikker en gaat het later regenen. De zwakke tot matige wind draait naar zuidoost.
Morgenmiddag breidt de regen boven het zuiden zich over het midden uit. In het noorden is de zon vooral eerst nog af en toe te zien en blijft het nog lange tijd droog. De maximumtemperaturen ligt rond 11, in het noordoosten kan het nog 14°C worden. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit oostelijke richtingen.
Morgenavond is het bewolkt en valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de avond wordt het geleidelijk op steeds meer plaatsen droog. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/10/2023 14.45 uur LT

   

Door Redactie