Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het bewolkt en in het noordwesten valt er af en toe (mot)regen. Aan het einde van de ochtend bereikt een nieuw regengebied het zuidwesten. De zuidelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag overheerst de bewolking en trekt er een gebied met regen van zuid naar noord over het land. Later wordt het in het zuiden droger met af en toe zon maar ook nog een enkele bui. Het wordt rond 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de westkust en mogelijk ook op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.
Vanavond klaart het van het zuiden op steeds meer plaatsen op. In de kustgebieden komt plaatselijk een bui voor. De wind uit het zuidwesten is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het noordwesten kan nog een enkele bui voorkomen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 6°C in het oosten tot 10°C aan de kust. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend zijn er eerst vooral in het noorden perioden met zon. In het zuiden wordt de bewolking dikker en gaat het later regenen. De zwakke tot matige wind draait naar zuidoost.
Morgenmiddag breidt de regen boven het zuiden zich over het midden uit. In het noorden is de zon vooral eerst nog af en toe te zien en blijft het nog lange tijd droog. De maximumtemperaturen ligt rond 11, in het noordoosten kan het nog 14°C worden. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit oostelijke richtingen.
Morgenavond is het bewolkt en valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de avond wordt het geleidelijk op steeds meer plaatsen droog. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/10/2023 09.31 uur LT

   

Door Redactie