Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht regent het vooral in het midden en noorden. Van het zuiden uit wordt het steeds vaker droog. De minimumtemperatuur ligt rond 11°C. De wind komt eerst uit het oosten, in de zuidelijke helft draait de wind naar een zuidelijke richting. De wind is boven land matig en aan de kust vrij krachtig. Langs de noordkust neemt de wind toe naar krachtig, windkracht 6.

Vanochtend is het bewolkt en valt er vooral in het noorden en westen af en toe (mot)regen. Aan het eind van de ochtend gaat het ook in het zuiden regenen. De zuidelijke wind is matig, langs de zuidwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag overheerst de bewolking en zijn er perioden met regen. Later wordt het in het zuiden droger met nog een enkele bui. Het wordt rond 13°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de westkust krachtig, windkracht 6.
Vanavond klaart het van het zuiden af en toe op. Plaatselijk komt een bui voor. De wind uit het zuidwesten is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.

Komende nacht blijft het op de meeste plaatsen droog. Vooral in het noordwesten kunnen nog enkele buien voorkomen. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 6°C in het oosten tot 10°C aan de kust. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust (vrij) krachtig.

Morgenochtend zijn er eerst vooral in het noorden perioden met zon. In het zuiden wordt de bewolking dikker en gaat het later regenen. De zwakke tot matige wind draait naar zuidoost.
Morgenmiddag breidt de regen boven het zuiden zich ook over het midden uit. In het noorden is de zon vooral eerst nog af en toe te zien en blijft het overwegend droog. De maximumtemperaturen liggen tussen de 11 en 14°C. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit oostelijke richtingen.
Morgenavond zijn er vooral landinwaarts perioden met regen. In de loop van de avond wordt het steeds vaker droog. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/10/2023 04.52 uur LT

    

Door Redactie