Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht komt in de kustgebieden een enkele bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De zuid- tot zuidwestenwind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vanochtend zijn er eerst vooral in het noorden perioden met zon. In het zuiden wordt de bewolking dikker en gaat het later regenen. De zwakke tot matige wind draait van zuid naar zuidoost.
Vanmiddag breidt de regen zich over het midden en noorden uit. In het noorden is de zon eerst nog af en toe te zien. De maximumtemperatuur ligt rond 11°C, in het noordoosten kan het nog 14°C worden. De wind is zwak tot matig en komt overwegend uit oostelijke richtingen.
Vanavond is het bewolkt en valt er op veel plaatsen (mot)regen. In de loop van de avond wordt het op steeds meer plaatsen droog. De zwakke tot matige wind komt uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht ontstaat op meerdere plaatsen mist. Verder valt landinwaarts plaatselijk wat motregen. De minimumtemperatuur ligt rond 8°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.
Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met plaatselijk mist, die maar langzaam optrekt. In het oosten valt plaatselijk motregen. Aan de kust staat een matige oost- tot zuidoostenwind, landinwaarts is er weinig wind.
Morgenmiddag is er veel bewolking. In het noorden en oosten blijft het mogelijk lang mistig. Een gebied met af en toe regen breidt zich over het zuiden en later midden uit. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. Er is weinig wind, aan de kust staat een matige wind uit oost tot zuidoost.
Morgenavond is het op de meeste plaatsen bewolkt. Plaatselijk valt regen. In de kustgebieden staat een matige wind. In Zuid-Holland en Zeeland komt deze uit het zuidwesten, in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied uit het oosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 25/10/2023 01.40 uur LT

  

Door Redactie