Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond tot met zondagochtend in de noordelijke kustgebieden zware windstoten (code geel).

Vanavond is er een enkele bui. In het noorden komen er van het noorden uit steeds meer buien binnen. Vooral in het Waddengebied is er kans op hagel en onweer. De wind komt uit het westen tot noordwesten en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. In het Waddengebied kan de wind af en toe hard zijn, windkracht 7. In de noordelijke kustgebied is er kans op zware windstoten van ongeveer 80 km/u in buien.

Komende nacht komen er enkele buien voor. In het noorden zijn er veel buien en kan er ook onweer en hagel voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind waait uit het westen en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/u.

Morgenochtend zijn er veel buien, heel plaatselijk mogelijk met onweer en hagel. Er is weinig zon. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is boven land matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6, mogelijk af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/u.
Morgenmiddag zijn er geleidelijk minder buien. De zon is steeds vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind uit het noordwesten neemt langzaam af en is aan het einde van de middag alleen langs de noordkust nog krachtig, windkracht 6.
Morgenavond valt er in het noorden een bui, in het zuiden wordt het droog. De wind uit het westen neemt verder af. Alleen in het Waddengebied kan de wind eerst nog krachtig zijn, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/10/2023 21.01 uur LT

  

Door Redactie