Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vannacht en vanochtend in de noordelijke kustgebieden zware windstoten (code geel).

Vannacht komen er enkele buien voor. Vooral in het noorden zijn er veel buien en kan er ook onweer en hagel voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind waait uit het westen en is landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/u.

Vanochtend zijn er veel buien, heel plaatselijk mogelijk met onweer en hagel. Er is weinig zon. De wind gaat uit het noordwesten waaien en is boven land matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6, mogelijk af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/u.
Vanmiddag zijn er geleidelijk minder buien. De zon is steeds vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond 12°C. De wind uit het noordwesten neemt langzaam af en is aan het einde van de middag alleen langs de noordkust nog krachtig, windkracht 6.
Vanavond valt er in het noorden nog een bui, in het zuiden wordt het droog. De wind uit het westen neemt verder af. Alleen in het Waddengebied kan de wind eerst nog krachtig zijn, windkracht 6.

Komende nacht trekken er buien van het noordwesten uit over het land. In het zuidoosten blijft het waarschijnlijk droog. Er is weinig wind. De minimumtemperatuur ligt tussen +1°C plaatselijk in het zuidoosten en 10°C op de Wadden. Aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Morgenochtend komen er vooral in de kustprovincies enkele buien voor. Er is vrij veel bewolking, maar vooral in het zuidoosten breekt de zon af en toe door. Er is weinig wind. Aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.
Morgenmiddag komen er vooral in de kustprovincies enkele buien voor, al wordt het in Zeeland droog. Aan het einde van de middag wordt het overal droog. Er is vrij veel bewolking, maar vooral in het zuidoosten komt de zon daar nog doorheen. Het wordt ongeveer 13°C. Er staat weinig wind, maar aan zee en op het IJsselmeer staat eerst nog een matige wind uit verschillende richtingen.
Morgenavond is het droog. Er staat weinig wind, maar aan de westkust en op het IJsselmeer steekt een matige wind op uit het oosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/10/2023 00.09 uur LT

    

Door Redactie