Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend begint bewolkt. Later komt de zon van het westen uit steeds vaker tevoorschijn, maar in het noorden en oosten blijft het vaak bewolkt. In het noorden valt er af en toe regen. De wind waait uit het westen en is matig, vlak aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noordoosten komt meer bewolking voor. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond neemt in het noorden de bewolking verder toe. Daar kan af en toe regen vallen. Elders blijft het droog. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig.

Komende nacht valt er eerst in het noorden, later in het midden, plaatselijk wat regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C plaatselijk in het noorden tot 15°C in het zuiden. Boven land staat er weinig wind. vlak aan zee is de wind aanvankelijk vrij krachtig, draait van west naar noordoost en neemt af naar matig.

Morgenochtend is het wisselend bewolkt, het wordt overal droog en geleidelijk komt ook de zon tevoorschijn. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.
Morgenmiddag komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Het is droog en er is weinig wind. In het zuidwesten kan het nog 21°C worden, in het noorden blijft het kwik bij 16°C steken. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.
Morgenavond neemt de bewolking weer toe en kan zeer lokaal ook wat regen vallen. De wind draait van oost naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/10/2023 06.00 uur LT

   

Door Redactie