Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het op de meeste plaatsen droog. In het noordwesten kan er een enkele bui voorkomen met daarbij een kleine kans op onweer. Het is een zachte nacht met een minimumtemperatuur rond 16°C. De wind is matig uit zuidelijke richting. In de loop van de nacht neemt de wind langs de zuidwestkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7, met kans op windstoten rond 70 km/u.

Vanochtend schijnt in het oosten eerst nog af en toe de zon, elders is het bewolkt. In de loop van de ochtend gaat het in het westen en midden regenen. Het oosten blijft nog droog. De wind uit het westen neemt flink in kracht toe. Boven land is de wind vrij krachtig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7. Tevens kunnen er in de kustgebieden windstoten voorkomen rond 70 km/u.
Vanmiddag zijn er veel buien. In de loop van de middag laat de zon zich in het westen ook af en toe zien. De maximumtemperatuur wordt 16°C, in het zuidoosten kan het in het begin van de middag nog even 20°C worden. De noordwestenwind is aan zee en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig tot vrij krachtig. In Limburg is er een kans op windstoten rond 70 km/uur.
Vanavond zijn er nog enkele buien. In de loop van de avond wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. De wind uit het westen is aan zee krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig.

Komende nacht komen er vooral in het noorden nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur wordt 12°C, aan zee blijft het enkele graden zachter. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is er af en toe zon en blijft het vrijwel overal droog. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag laat de zon zich af en toe zien. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden en rondom het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het droog. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 03/10/2023 03.09 uur LT

    

Door Redactie