Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht komen er vooral in het noorden enkele buien voor. De minimumtemperatuur wordt 12°C, aan zee blijft het enkele graden zachter. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6, op de Wadden mogelijk eerst nog hard, windkracht 7.

Vanochtend is er af en toe zon en blijft het vrijwel overal droog. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag laat de zon zich af en toe zien. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden en rondom het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het droog. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Komende nacht is het droog. Pas aan het einde van de nacht gaat het in het Waddengebied af en toe regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 11°C in het zuidoosten tot 15°C aan zee. Landinwaarts is de wind matig uit het zuidwesten, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het in het noorden bewolkt met af en toe regen. In de rest van het land blijft het droog met af en toe zon. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Morgenmiddag laat de zon zich maar weinig zien. In het noorden komen enkele buien voor, in de loop van de middag vooral nog in het noordoosten. In de rest van het land blijft het droog. De middagtemperatuur ligt rond 18°C en er staat een matige westelijke wind.
Morgenavond zijn er wolkenvelden en kan er in het noordoosten eerst nog wat regen vallen. De wind komt uit zuidwest en is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 04/10/2023 03.36 uur LT

    

Door Redactie