Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond zijn er wolkenvelden en kan er in het noordoosten eerst nog wat regen vallen. De wind komt uit zuidwest en is boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Komende nacht is het vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordwesten tot ongeveer 10°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is het in de noordelijke helft bewolkt met af en toe regen. In het zuiden schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De wind neemt toe naar matig, in het noordwesten naar vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6 uit west tot zuidwest.
Morgenmiddag valt er in het noorden eerst plaatselijk nog wat regen. Verder is het droog en vooral in het zuiden schijnt de zon af en toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 20°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het vrijwel overal droog. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 05/10/2023 17.57 uur LT

 

Door Redactie