Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag trekt een gebied met buien van west naar oost over het land, vooral in het noorden is er een kleine kans op onweer. In de loop van de middag laat de zon zich in het westen ook af en toe zien, maar een enkele bui blijft mogelijk. De middagtemperatuur temperatuur ligt rond 16°C. De west- tot noordwestenwind is aan zee en boven het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6, boven land is de wind in het algemeen matig.
Vanavond zijn er nog enkele buien. In de loop van de avond wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. De wind uit het westen is aan zee krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig.

Komende nacht komen er vooral in het noorden nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur wordt 12°C, aan zee blijft het enkele graden zachter. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is er af en toe zon en blijft het vrijwel overal droog. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag laat de zon zich af en toe zien. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden en rondom het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het droog. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 03/10/2023 15.21 uur LT

   

Door Redactie