Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het bewolkt. In de loop van de ochtend gaat het van het zuidwesten uit af en toe regenen. Het oosten blijft het eerst nog droog. Boven land is de westelijke wind matig tot vrij krachtig, langs de westkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6. Eerst kan de wind aan zee nog af en toe hard zijn, windkracht 7. Tevens kunnen er in de kustgebieden windstoten voorkomen rond 70 km/u.
Vanmiddag zijn er veel buien, in het zuidoosten mogelijk met onweer. In de loop van de middag laat de zon zich in het westen ook af en toe zien. De middagtemperatuur temperatuur wordt 16°C, in het zuidoosten kan het in het begin van de middag nog even 20°C worden. De noordwestenwind is aan zee en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig tot vrij krachtig. In Limburg is er kans op windstoten rond 70 km/uur.
Vanavond zijn er nog enkele buien. In de loop van de avond wordt het in de zuidelijke helft van het land overwegend droog. De wind uit het westen is aan zee krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig.

Komende nacht komen er vooral in het noorden nog enkele buien voor. De minimumtemperatuur wordt 12°C, aan zee blijft het enkele graden zachter. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Morgenochtend is er af en toe zon en blijft het vrijwel overal droog. De wind komt uit zuidwest tot west en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag laat de zon zich af en toe zien. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind is zuidwestelijk en matig, in de kustgebieden en rondom het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt en blijft het droog. Landinwaarts is de wind matig uit zuidwest, langs de kust en op het IJsselmeer is de wind westelijk en vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 03/10/2023 07.22 uur LT

   

Door Redactie