Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond zijn er opklaringen. In het noordwesten en noorden komen er geleidelijk enkele buien, met een kleine kans op onweer. De wind is zwak tot matig en zuidoostelijk. Eerst komt de wind in het noorden nog uit uiteenlopende richtingen.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog met in het noordwesten en noorden nog kans op een bui. Het wordt een warme nacht met temperaturen tussen 15°C in het noorden en 20°C in het zuiden. De zuidoostenwind is eerst matig, draait in de loop van de nacht naar zuidwest en neemt langs de zuidwestkust toe naar krachtig tot hard, windkracht 6-7 met kans op windstoten rond 70 km/u.

Morgenochtend schijnt in het oosten eerst nog af en toe de zon, elders is het bewolkt. In de loop van de ochtend gaat het in het westen en midden regenen. Het oosten blijft nog droog. De wind uit het westen neemt flink in kracht toe. Boven land is de wind vrij krachtig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7. Tevens kunnen er in de kustgebieden windstoten voorkomen rond 70 km/u.
Morgenmiddag zijn er veel buien. In de loop van de middag wordt het in het westen droger en laat de zon zich af en toe zien. De maximumtemperatuur wordt 16°C, in het zuidoosten kan het in het begin van de middag nog even 20°C worden. De noordwestenwind is aan zee en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig tot vrij krachtig. In Limburg is er een kans op windstoten rond 70 km/uur.
Morgenavond kan er in het noorden nog een bui voorkomen. In de rest van het land blijft het op de meeste plaatsen droog. De wind uit het westen is aan zee krachtig, windkracht 6, boven land is de wind matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 02/10/2023 18.11 uur LT

 

Door Redactie