Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen

Vanmiddag is het bewolkt en een groot regengebied ligt boven het noorden en oosten. In het uiterste noorden is het eerst nog droog. In de rest van het land komen enkele buien voor, aan de kust mogelijk met onweer. In de loop van de middag breekt de zon in het zuiden af en toe door. De wind is zwak tot matig en is in de noordelijke helft oostelijk, in de zuidelijke helft zuidwestelijk en aan zee af en toe vrij krachtig. De maximumtemperatuur ligt tussen 11°C in het noorden en 14°C in het zuiden.
Vanavond blijft het in het noorden bewolkt en regenachtig. In de kustgebieden komt nog een enkele bui voor, mogelijk met onweer. Elders wordt het op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig. In het noorden blijft de wind oostelijk.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt. Vooral in de kustgebieden is er kans op een bui, mogelijk met onweer. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig. Langs de westkust wordt de wind mogelijk krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking. Er trekken enkele buien over, langs de kust is er kans op onweer. De zuidelijke wind is matig, langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.
Morgenmiddag is het half tot zwaar bewolkt met hier en daar een bui. De maximumtemperatuur ligt rond 13°C. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust af en toe krachtig, windkracht 6.
Morgenavond zijn er eerst opklaringen. Van het zuiden uit neemt de bewolking toe en gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de westkust af en toe krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 27/10/2023 15.09 uur LT

   

Door Redactie