Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend komt er vooral in het midden plaatselijk mist voor. De mist lost de komende uren langzaam op. Verder is het droog en zijn er perioden met zon. De wind waait uit het zuidoosten en is zwak tot matig.
Vanmiddag zijn er eerst perioden met zon, maar geleidelijk raakt het van het zuiden uit bewolkt. Aan het einde van de middag gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt rond 15°C. De wind komt uit het oosten en is matig.
Vanavond is het bewolkt en regent het in het zuiden en midden af en toe. De wind komt uit het oosten en is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig.

Komende nacht valt er hier en daar (mot)regen. Het koelt af naar rond 11°C. De wind komt eerst uit het oosten, in de zuidelijke helft draait de wind naar een zuidelijke richting. De wind is boven land matig en aan de kust vrij krachtig. Langs de noordkust neemt de wind toe naar krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er vooral in het noorden en westen af en toe (mot)regen. Aan het eind van de ochtend gaat het ook in het (uiterste) zuiden regenen. De zuidelijke wind is matig, langs de zuidwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag overheerst de bewolking en zijn er perioden met regen, in het zuiden is hierbij een kleine kans op onweer. Het wordt overdag rond 14°C. De wind komt uit het zuidwesten en is boven land matig, langs de westkust krachtig, windkracht 6, met mogelijk windstoten rond 65 km/u.
Morgenavond klaart het van het zuiden af en toe op. Er valt plaatselijk een bui, mogelijk met onweer. De wind uit het zuidwesten is matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, met kans op windstoten rond 65 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/10/2023 11.24 uur LT

   

Door Redactie