Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
In het zuiden en midden komt plaatselijk dichte mist voor (code geel).

Vannacht komt er mist voor, in het zuiden en midden is plaatselijk sprake van dichte mist. De komende uren kan er mogelijk ook op andere plekken dichte mist ontstaan. Het koelt af naar 9°C in het zuidoosten tot plaatselijk 3°C in het noorden. Er staat weinig wind.

Vanochtend lost de mist pas laat in de ochtend op. Verder is het droog en zijn er perioden met zon. De wind gaat uit het zuidoosten waaien en is zwak tot matig.
Vanmiddag zijn er eerst perioden met zon, maar geleidelijk raakt het van het zuiden uit bewolkt. Aan het einde van de middag gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt rond 15°C. De wind komt uit het oosten en is matig.
Vanavond is het bewolkt en regent het in het zuiden en midden af en toe. De oostenwind draait naar zuidoost tot zuid, is boven land overwegend matig en neemt langs de kust en boven het IJsselmeer tot naar vrij krachtig.

Komende nacht valt er hier en daar (mot)regen. Het koelt af naar rond 11°C. De oostenwind draait in de loop van de nacht van het zuiden uit naar zuidwest, is boven land matig en aan de kust vrij krachtig. Langs de noordkust neemt de wind later tijdelijk toe naar krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend is het bewolkt en valt er vooral in het noorden en westen af en toe (mot)regen. Tegen de middag gaat het ook in het zuiden regenen. De zuidwestelijke wind is matig, langs de zuidwestkust (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag overheerst de bewolking en zijn er perioden met regen, in het zuiden is hierbij een kleine kans op onweer. Het wordt overdag rond 14°C. De wind is boven land zuidwest en matig, langs de westkust krachtig, windkracht 6, met mogelijk windstoten rond 65 km/u.
Morgenavond klaart het van het zuiden af en toe op. Er valt plaatselijk nog een bui, mogelijk met onweer. De zuidwestenwind is landinwaarts matig, langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, met kans op windstoten rond 65 km/u. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 23/10/2023 05.00 uur LT

    

Door Redactie