Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden. In het noorden komt meer bewolking voor. Het blijft vrijwel overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.
Vanavond neemt in het noorden de bewolking verder toe. Daar kan af en toe regen vallen. Elders blijft het droog. De westelijke wind is matig tot vrij krachtig.

Komende nacht blijft het op veel plaatsen droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 10°C plaatselijk in het noorden tot 15°C in het zuiden. Boven land staat er weinig wind. Vlak aan zee is de wind aanvankelijk vrij krachtig, draait van west naar noordoost en neemt af naar matig.

Morgenochtend blijft het vrijwel overal droog. Er is tamelijk veel bewolking, later komt er ook wat zon. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.
Morgenmiddag komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Het is droog en er is weinig wind. In het zuidwesten kan het nog 21°C worden, in het noorden blijft het kwik bij 16°C steken. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.
Morgenavond neemt de bewolking weer toe. Het blijft vrijwel overal droog. De wind draait van oost naar zuid tot zuidoost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 07/10/2023 12.14 uur LT

   

Door Redactie