Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanavond tot met zondagochtend in het noordelijk kustgebied zware windstoten (code geel).

Vanochtend zijn er perioden met zon maar komt er plaatselijk ook een lichte bui voor. De wind uit het westen is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag komen er enkele buien voor. In het zuidwesten blijft het droog. Er is ook regelmatig ruimte voor de zon. Met een middagtemperatuur van 14°C is het een stuk minder warm dan de afgelopen dagen. De wind uit het westen is boven land matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de middag neemt de wind in het Waddengebied toe naar hard, windkracht 7.
Vanavond is er een enkele bui. In het noorden van het land neemt de kans op enkele fellere buien in de loop van de avond toe en kan het in het Waddengebied soms ook onweren en hagelen. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. In het Waddengebied kan de wind af en toe hard zijn, windkracht 7, met zware windstoten van 80 km/uur in buien.

Komende nacht komen er enkele buien voor. In het noorden zijn er veel buien en kan er ook onweer en hagel voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is westelijk en landinwaarts matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.

Morgenochtend zijn er veel buien, heel plaatselijk mogelijk met onweer en hagel. Er is weinig zon. De wind wordt noordwest en is boven land matig. Langs de kust en op het IJsselmeer is de wind krachtig, windkracht 6, mogelijk af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.
Morgenmiddag zijn er geleidelijk minder buien. De zon is in de loop van de middag vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De wind uit het noordwesten neemt langzaam af en is aan het einde van de middag alleen langs de noordkust nog krachtig, windkracht 6.
Morgenavond valt er in het noorden nog een bui, in het zuiden wordt het droog. De wind uit het westen neemt verder af. Alleen in het Waddengebied kan de wind eerst nog krachtig zijn, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/10/2023 09.05 uur LT

   

Door Redactie