Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag en vanavond zware windstoten in het noorden en langs de westkust (code geel).

Vannacht gaat het van het zuidwesten uit op steeds meer plaatsen regenen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind uit zuid tot zuidwest is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 à 6.

Vanochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de loop van de ochtend neemt de wind in de kustprovincies toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanmiddag regent het in het noordwesten en noorden af en toe bij ca. 19°C. Op andere plaatsen is het overwegend droog, is de zon af en toe te zien en wordt het ca. 21°C, in Zuid-Limburg plaatselijk mogelijk 24°C. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied staat mogelijk enige tijd een stormachtige wind, windkracht 8. In het noorden en langs de westkust kunnen zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur.
Vanavond komen er buien voor, mogelijk met onweer. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de kustgebieden kunnen tot in de tweede helft van de avond zware windstoten van 80-90 km/uur voorkomen. Aan het einde van de avond neemt de wind in de noordwestelijke helft af en draait deze naar west tot noordwest.

Komende nacht trekken eerst buien over het land, mogelijk met onweer. Van het noordwesten uit wordt het overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C, aan zee iets hoger. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. In de loop van de ochtend kan er een lichte bui voorkomen. De wind uit het westen is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag komen er enkele buien voor. De zon laat zich vooral in de kustgebieden geregeld zien. Met een middagtemperatuur van ongeveer 14°C is het gevoelig kouder. De westenwind is boven land matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de middag neemt de wind in het Waddengebied toe naar hard, windkracht 7.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. In het noorden van het land neemt de kans op enkele fellere buien in de loop van de avond toe en kan het in het Waddengebied soms ook onweren. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. in het Waddengebied kan de wind af en toe hard zijn, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/10/2023 01.18 uur LT

    

Door Redactie