Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Morgenmiddag en -avond zware windstoten in het noorden en langs de westkust (code geel).

Vanavond is het bewolkt en valt er af en toe regen of motregen. In het noorden is er weinig wind, verder is de wind zwak tot matig uit het zuidwesten, aan de zuidwestkust is de wind vrij krachtig.

Komende nacht regent het af en toe. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 12°C in het noorden tot 16°C in het zuiden. De wind uit zuid tot zuidwest is zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 à 6.

Morgenochtend is het bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de loop van de ochtend neemt de wind in de kustprovincies toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Morgenmiddag regent het in het noordwesten en noorden af en toe bij ca. 19°C. Op andere plaatsen is het overwegend droog, is de zon af en toe te zien en wordt het ca. 21°C, in Zuid-Limburg plaatselijk mogelijk 24°C. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied staat mogelijk enige tijd een stormachtige wind, windkracht 8. In het noorden en langs de westkust kunnen zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur.
Morgenavond komen er overal perioden met regen. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In de kustgebieden kunnen tot in de tweede helft van de avond zware windstoten van 80-90 km/uur voorkomen. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 12/10/2023 21.58 uur LT

  

Door Redactie