Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Zware windstoten in het Waddengebied (code geel).

Vanmiddag is het bewolkt en regent het. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. Langs de kust krachtig tot hard en in het noordelijk kustgebied stormachtig, windkracht 8, met zware windstoten rond 80 km/uur. In de loop van de middag draait in het zuiden de wind naar zuidwest.
Vanavond trekt de regen naar het noorden weg. In het noorden blijft de wind uit het oosten waaien, elders is de wind zuidelijk. Boven land staat een matige wind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied is de wind hard, windkracht 7.

Komende nacht kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk, aan de kust matig tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten.

Morgenochtend is er veel bewolking en kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk en meest matig, aan de kust krachtig, mogelijk soms hard, windkracht 7.
Morgenmiddag schijnt de zon af en toe, maar komt er ook een enkele bui voor. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en gaat het van het zuiden uit regenen. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 15°C. De wind is zuidelijk en meest matig, aan de kust krachtig.
Morgenavond trekt de regen naar het noorden weg. Het wordt dan op de meeste plaatsen droog en het klaart wat op. De wind neemt weer toe en wordt boven land matig, aan zee krachtig, soms mogelijk hard, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/10/2023 12.09 uur LT

   

Door Redactie