Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Overdag kans op zware windstoten in het Waddengebied (code geel).

Vannacht valt er vooral in het midden en zuiden af en toe wat regen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordoosten tot 14°C in het zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Vanochtend is het bewolkt. Van het zuiden uit gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het oosten en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied wordt de wind mogelijk stormachtig, windkracht 8 met dan zware windstoten rond 80 km/uur.
Vanmiddag is het bewolkt en regent het. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. Langs de kust krachtig tot hard en in het noordelijk kustgebied stormachtig windkracht 8 met daar kans op zware windstoten rond 80 km/uur. In de loop van de middag draait in het zuiden de wind naar zuidwest.
Vanavond trekt de regen naar het noorden weg. In het noorden blijft de wind uit het oosten waaien, elders is de wind zuidelijk. Boven land staat een matige wind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied is de wind hard, windkracht 7.

Komende nacht kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk, aan de kust matig tot vrij krachtig. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 12°C in het zuidwesten.

Morgenochtend is er veel bewolking en kan er een enkele bui vallen. De wind is zuidelijk en meest matig, aan de kust krachtig, mogelijk soms hard, windkracht 7.
Morgenmiddag is het zwaar bewolkt en het regent van tijd tot tijd. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 15°C. De wind is zuidelijk en meest matig, aan de kust krachtig.
Morgenavond wordt het van het zuiden uit droog en kan het hier en daar opklaren. De wind neemt weer toe en wordt boven land matig, aan zee krachtig, mogelijk soms hard, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 20/10/2023 00.34 uur LT

    

Door Redactie