Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Morgen overdag kans op zware windstoten in het Waddengebied (code geel).

Vanavond is het bewolkt en zijn er perioden met regen of enkele buien. De wind komt uit oost tot zuidoost en is matig, in het noordelijk kustgebied krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7.

Komende nacht komt er nog een enkele bui voor. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 7°C in het noordoosten tot 14°C in het zuiden. De wind komt uit een oostelijke richting en is matig, aan de kust en boven het IJsselmeer krachtig of hard, windkracht 6 tot 7.

Morgenochtend is het bewolkt. Van het zuiden uit gaat het op steeds meer plaatsen regenen. De wind komt uit het oosten en is matig tot vrij krachtig. Langs de kust en boven het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. In het noordelijk kustgebied wordt de wind mogelijk stormachtig, windkracht 8 dan zware windstoten rond 80 km/uur.
Morgenmiddag is het bewolkt en regent het. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C in het noordoosten tot 16°C in het zuiden. De oostelijke wind is matig. Langs de kust krachtig tot hard en in het noordelijk kustgebied stormachtig windkracht 8 met daar kans op zware windstoten rond 80 km/uur. In de loop van de middag draait in het zuiden de wind naar zuidwest.
Morgenavond trekt de regen naar het noorden weg. In het noorden blijft de wind uit het oosten waaien, elders is de wind zuidelijk. Boven land staat een matige wind. Aan zee is de wind (vrij) krachtig, windkracht 6, in het noordelijk kustgebied is de wind hard, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 19/10/2023 20.15 uur LT

  

Door Redactie