Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht valt er in het noorden plaatselijk lichte regen. Elders blijft het droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 15°C in het noorden tot 9°C in het zuidoosten. Er staat boven land weinig wind, in het noordelijk kustgebied is de zuidwestelijke wind matig.

Vanochtend zijn er in het midden en zuiden flinke zonnige perioden en is het droog. In het noordelijk kustgebied is het bewolkt en kan eerst nog wat lichte regen vallen. De zuidwestelijke wind is matig, in het Waddengebied vrij krachtig.
Vanmiddag blijft in het uiterste noorden de bewolking overheersen. In de rest van het land is er veel ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt tussen 19°C in het Waddengebied en 24°C in het zuiden. De wind komt uit het zuidwesten en is matig.
Vanavond zijn er brede opklaringen, in het uiterste noorden is het overwegend bewolkt. Het blijft overal droog. De zuidwestenwind is matig.

Komende nacht is het droog. Het koelt af naar 16°C in het noordwesten en plaatselijk 12°C in het zuidoosten. Aan de kust staat een matige zuidwestenwind, boven land is er weinig wind.

Morgenochtend schijnt in het midden en zuiden de zon volop, het noorden heeft eerst nog te maken met wolkenvelden. Het blijft droog.
Morgenmiddag is het droog en is er veel ruimte voor de zon. Alleen in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied komt soms wat bewolking voor. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het overdag 20°C op de Wadden tot plaatselijk 26°C in Limburg.
Morgenavond is het overwegend helder. De zuidwestenwind draait naar zuid tot zuidoost en is overwegend matig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 01/10/2023 03.35 uur LT

    

Door Redactie