Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht valt er in het noorden af en toe regen. Verder is het zo goed als droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk 11°C in het oosten tot 15°C aan zee. De wind is matig uit zuidwest tot west. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig uit het westen. In het noordelijk kustgebied is de wind soms krachtig, windkracht 6.

Vanochtend zijn er in het zuiden en zuidwesten enkele opklaringen, maar verder is er veel bewolking. Vooral in het noorden en oosten is wat regen mogelijk. De wind komt uit het westen en is matig, op de Wadden af en toe vrij krachtig.
Vanmiddag is er veel bewolking, maar het blijft vrijwel overal droog. De grootste kans op wat zon lijkt voor het zuiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot 22°C in het zuiden. De wind is overwegend matig uit een west tot noordwestelijke richting.
Vanavond is het droog, op mogelijk wat lichte motregen in het noordoosten na. De wind uit het westen is eerst matig, maar neemt in de avond af.

Komende nacht kan er op meerdere plaatsen mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van ca. 10°C plaatselijk landinwaarts tot 14°C aan zee. Er is weinig wind.

Morgenochtend is er op veel plaatsen mist of lage bewolking aanwezig. Later in de ochtend lossen deze op steeds meer plaatsen op en breekt de zon vooral in het westen en zuiden door. De wind neemt toe naar matig uit zuid tot zuidwest.
Morgenmiddag schijnt de zon vooral in de zuidelijke helft vaak, in het noorden blijft er waarschijnlijk meer bewolking aanwezig. Het blijft droog. Het is warm voor de tijd van het jaar met een middagtemperatuur van 19°C in het noorden tot 23°C in het zuiden. De zuidwestenwind is overwegend matig.
Morgenavond blijft het droog. De zuidwestenwind is matig, aan zee wordt de wind vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/10/2023 23.40 uur LT

    

Door Redactie