Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Geen

Vannacht is het, met uitzondering van het uiterste noorden, vrijwel overal droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van 16°C in het noordwesten tot ongeveer 10°C in het zuidoosten. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.

Vanochtend is het in de noordelijke helft bewolkt met af en toe regen. In het zuiden schijnt de zon geregeld en blijft het droog. De wind neemt toe naar matig, in het noordwesten naar vrij krachtig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6 uit west tot zuidwest.
Vanmiddag valt er in het noorden eerst plaatselijk nog wat regen. Verder is het droog en vooral in het zuiden schijnt de zon af en toe. De middagtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 20°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest tot west en is matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond is het vrijwel overal droog. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig, windkracht 6.

Komende nacht valt er in de noordelijke helft regen. De minimumtemperatuur varieert van 16°C in het noordwesten tot 13°C in het zuidoosten. De wind komt uit richtingen tussen zuidwest en west en is matig, vlak aan zee vrij krachtig.

Morgenochtend blijft het in het noorden overwegend bewolkt en kan er in het begin nog wat regen vallen. Elders komt enkel wat hoge bewolking voor waar de zon doorheen komt. De wind gaat uit het westen waaien en is matig, vlak aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag overheerst in het noorden de bewolking. Elders komt de zon vaker tevoorschijn. Het blijft droog.
De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuiden.
Morgenavond is het in het noorden bewolkt. Daar kan af en toe regen vallen. Elders blijft het droog. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/10/2023 00.18 uur LT

  

Door Redactie