Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend is het in de noordelijke helft bewolkt met af en toe regen. Elders schijnt de zon af en toe en blijft het droog. De wind komt uit het zuidwesten en is matig. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag valt er in het noorden eerst plaatselijk nog wat regen. Verder is het droog en vooral in het zuiden schijnt de zon af en toe. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het noorden tot 20°C in het zuiden. De wind komt uit zuidwest en is matig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanavond is het vrijwel overal droog. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig en in het noordelijk kustgebied krachtig, windkracht 6.

Komende nacht valt er in de noordelijke helft regen. De minimumtemperatuur varieert van 16°C in het noordwesten tot 13°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidwest en is matig, vlak aan zee vrij krachtig.

Morgenochtend blijft het in het noorden overwegend bewolkt en kan er in het begin nog wat regen vallen. Elders komt enkel wat hoge bewolking voor waar de zon doorheen komt. De wind gaat uit het westen waaien en is matig, vlak aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag overheerst in het noorden de bewolking. Elders komt de zon vaker tevoorschijn. Het blijft droog. De middagtemperatuur ligt tussen 18°C in het noorden en 22°C in het zuiden. De wind komt uit het westen en is matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het in het noorden bewolkt. Daar kan af en toe regen vallen. Elders blijft het droog. De wind komt uit het westen en is matig tot vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 06/10/2023 09.03 uur LT

   

Door Redactie