Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend valt er in het noorden en midden op enkele plaatsen wat lichte regen, in het zuiden blijft het droog. Er is eerst veel bewolking, maar in de loop van de ochtend komt de zon op enkele plaatsen tevoorschijn. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig.
Vanmiddag is het droog en is de zon af en toe te zien. In het zuiden wordt het ongeveer 22°C, in het noorden 16°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.
Vanavond neemt de bewolking weer toe. Het blijft vrijwel overal droog. De wind komt uit een zuidelijke richting en is zwak tot matig.

Komende nacht is het overwegend droog. De minimumtemperatuur loopt uiteen van plaatselijk 13°C in het oosten tot 17°C aan zee. De wind is matig uit zuidwest tot west. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig uit het westen. In het noordelijk kustgebied is de wind soms krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend zijn er in het zuiden en zuidwesten enkele opklaringen, maar verder is er vrij veel bewolking. Vooral in het noordoosten is wat regen mogelijk. De wind komt uit het westen en is matig, op de Wadden af en toe vrij krachtig.
Morgenmiddag is er veel bewolking, maar het blijft vrijwel overal droog. De grootste kans op wat zon lijkt voor het zuiden. De middagtemperatuur loopt uiteen van 18°C in het noorden tot 22°C in het zuiden. De wind is overwegend matig uit een west tot noordwestelijke richting.
Morgenavond is het droog, op mogelijk wat lichte motregen in het noordoosten na. De wind uit het westen is eerst matig, maar neemt in de avond af. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 08/10/2023 09.07 uur LT

   

Door Redactie