Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanavond trekken er buien vanaf de zee het land binnen. Dieper landinwaarts lossen de meeste buien op. Er staat weinig wind. Aan de kust en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noordwesten. In het Waddengebied en aan de noordwestkust kan de noordwestenwind eerst nog krachtig zijn, windkracht 6.

Komende nacht is er in de kustgebieden nog een enkele bui mogelijk. Vooral in het zuidoosten kan zeer plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 1°C plaatselijk in het zuidoosten en 10°C op de Wadden. Er is weinig wind boven land. Aan zee staat een matige wind uit het westen. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.

Morgenochtend komen er in de kustgebieden enkele lichte buien voor. Landinwaarts is het grotendeels droog. Er is vrij veel bewolking, maar vooral in het zuidoosten breekt de zon af en toe door. Er is weinig wind. Aan zee staat een matige wind uit west tot noordwest. In het Waddengebied is de wind vrij krachtig.
Morgenmiddag komt er alleen in het noorden en noordwesten nog een lichte bui voor. In de rest van het land blijft het droog. Aan het einde van de middag wordt het overal droog. Er is vrij veel bewolking. Het wordt ongeveer 13°C. Er staat weinig wind, maar aan zee en op het IJsselmeer staat eerst nog een matige wind uit verschillende richtingen.
Morgenavond is het droog. Aan het einde van de avond ontstaat er vooral in het noorden en oosten plaatselijk mist. Er staat weinig wind, maar aan de westkust en op het IJsselmeer steekt een matige wind op uit het oosten. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 15/10/2023 17.59 uur LT

  

Door Redactie