Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn momenteel geen waarschuwingen van kracht.

Vanochtend trekt een gebied met regen oostwaarts weg waarna de zon af en toe schijnt. De wind is zuidwestelijk en overwegend matig, langs de noordkust en op het IJsselmeer eerst nog krachtig.
Vanmiddag is er af en toe zon met vooral in het zuiden een enkele bui. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 14°C. De wind is zuidwest, matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.
Vanavond zijn er opklaringen met nog een enkele bui. De wind is zuidwest, matig boven land en (vrij) krachtig aan zee.

Komende nacht is het op veel plaatsen droog. Hier en daar ontstaat mist. Het koelt af naar 9°C in het zuidoosten tot plaatselijk 3°C in het noorden. De wind is aan zee westelijk en op de Wadden eerst nog vrij krachtig. Landinwaarts staat een matige zuidwester, die geleidelijk afneemt.

Morgenochtend lost de mist pas laat in de ochtend op. Verder is het droog en zijn er perioden met zon. De zuidwestenwind draait in de loop van de ochtend naar oost tot zuidoost en is zwak tot matig.
Morgenmiddag zijn er eerst perioden met zon, maar geleidelijk raakt het van het zuiden uit bewolkt. Aan het einde van de middag gaat het in het zuiden af en toe regenen. Het wordt rond 15°C. De oostenwind is boven land matig en neemt langs de zuidwestkust toe naar vrij krachtig.
Morgenavond is het bewolkt en regent het af en toe. De oostenwind draait naar zuidoost tot zuid, is boven land overwegend matig en neemt langs de kust en boven het IJsselmeer tot naar krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 22/10/2023 09.01 uur LT

   

Door Redactie