Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Vanmiddag en vanavond zware windstoten in het noorden en westen (code geel).

Vanochtend is het bewolkt en valt er plaatselijk een enkele bui. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In de loop van de ochtend neemt de wind in de kustprovincies toe naar vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, windkracht 6-7.
Vanmiddag is het in de noordwestelijke helft bewolkt en regent het van tijd tot tijd. Elders valt er plaatselijk een bui en is de zon af en toe te zien. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot plaatselijk 24°C in Zuid-Limburg. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noordelijk kustgebied staat mogelijk enige tijd een stormachtige wind, windkracht 8. In het noorden en langs de westkust kunnen zware windstoten voorkomen van 80-90 km/uur.
Vanavond is het bewolkt en komen er buien voor, mogelijk met onweer. De wind uit zuidwest is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, windkracht 6-7. In het noorden en westen kunnen met name bij buien eerst nog zware windstoten van 75-85 km/uur voorkomen. Aan het einde van de avond neemt de wind in de noordwestelijke helft af en draait deze naar west tot noordwest.

Komende nacht trekken eerst buien over het land, mogelijk met onweer. Van het noordwesten uit wordt het overal droog. De minimumtemperatuur ligt rond 10°C, aan zee iets hoger. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer overwegend krachtig, windkracht 6.

Morgenochtend zijn er perioden met zon. In de loop van de ochtend kan er een lichte bui voorkomen. De wind uit het westen is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenmiddag komen er enkele buien voor. De zon laat zich vooral in de kustgebieden geregeld zien. Met een middagtemperatuur van ongeveer 14°C is het gevoelig kouder. De wind uit het westen is boven land matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de middag neemt de wind in het Waddengebied toe naar hard, windkracht 7.
Morgenavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. In het noorden van het land neemt de kans op enkele fellere buien in de loop van de avond toe en kan het in het Waddengebied soms ook onweren. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. in het Waddengebied kan de wind af en toe hard zijn, windkracht 7. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 13/10/2023 10.16 uur LT

   

Door Redactie