Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend zijn er perioden met zon maar komen er geleidelijk ook enkele lichte buien voor. De wind uit het westen is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Vanmiddag komen er enkele buien voor. De zon laat zich vooral in de kustgebieden ook geregeld zien. Met een middagtemperatuur van ongeveer 14°C is het minder warm dan de afgelopen dagen. De wind uit het westen is boven land matig, in de kustgebieden vrij krachtig. Aan zee en op het IJsselmeer is de wind overwegend krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de middag neemt de wind in het Waddengebied toe naar hard, windkracht 7.
Vanavond is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. In het noorden van het land neemt de kans op enkele fellere buien in de loop van de avond toe en kan het in het Waddengebied soms ook onweren en hagelen. De wind is westelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. in het Waddengebied kan de wind af en toe hard zijn, windkracht 7.

Komende nacht komen er enkele buien voor. In het noorden worden de buien talrijk en kan er bovendien onweer en hagel voorkomen. De minimumtemperatuur ligt rond 7°C. De wind is westelijk en landinwaarts overwegend matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig en in het Waddengebied af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.

Morgenochtend komen er van het noorden uit steeds meer buien, mogelijk met onweer en hagel. Er is ook af en toe zon. De wind draait van west naar noordwest en is boven land meest matig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6, mogelijk af en toe hard, windkracht 7. In de noordelijke kustgebieden is er bij buien kans op zware windstoten van 80-90 km/uur.
Morgenmiddag nemen de buien langzaam af in aantal en intensiteit. De zon is in de loop van de middag vooral landinwaarts wat vaker te zien. De middagtemperatuur ligt rond 11°C. De noordwestelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6.
Morgenavond is het wisselend bewolkt en zijn er nog steeds enkele buien. In de loop van de avond wordt het in het zuiden overwegend droog. De wind draait van noordwest naar west en wordt boven land zwak tot matig, aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied vooral eerst nog krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 14/10/2023 06.10 uur LT

   

Door Redactie