Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vanochtend komen in het noorden en westen eerst enkele wolken voor, maar verder schijnt de zon volop. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind komt uit het zuiden en neemt toe naar matig. Aan de kust en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig, in het noordelijk kustgebied naar af en toe krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag is er veel zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur ligt rond 19°C. De wind uit het zuiden is matig, op het IJsselmeer en aan de kust (vrij) krachtig, kracht 5-6.
Vanavond is het helder en droog. De wind waait uit het zuiden en is aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig en boven land zwak tot matig.

Komende nacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuiden en is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Morgenochtend is er veel zon en blijft het droog. De wind uit het zuiden is boven land matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig.
Morgenmiddag zijn er landinwaarts flinke zonnige perioden, in het westen komt meer bewolking voor. Het blijft overal droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 19°C in het noordwesten tot plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De zuidenwind is overwegend matig.
Morgenavond is het in het zuidoosten opgeklaard, in het westen en noorden komen ook wolken voor, maar het blijft droog. Er is weinig wind, in het noordelijk kustgebied staat er soms een matige wind uit het zuiden. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/09/2023 06.06 uur LT

    

Door Redactie