Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind komt uit het zuidoosten en is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer (vrij) krachtig, windkracht 5-6.

Vanochtend is het zonnig en droog. Later in de ochtend neemt in het uiterste westen de bewolking toe. De wind uit het zuiden is boven land matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig, eerst mogelijk krachtig, windkracht 6.
Vanmiddag zijn er landinwaarts eerst flinke zonnige perioden. In het westen overheerst de bewolking, mogelijk valt daaruit plaatselijk wat lichte motregen. Later in de middag neemt ook in het midden de bewolking toe, maar daar blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 17°C in het westen tot plaatselijk 23°C in het zuidoosten. De wind waait uit het zuidwesten en is meest matig.
Vanavond zijn er in het oosten en zuidoosten opklaringen. Elders overheerst de bewolking. Het blijft droog. Boven land staat er weinig wind, maar aan zee en op het IJsselmeer waait het soms matig uit het zuiden.

Komende nacht is het droog. De temperatuur daalt naar ca. 13°C in het westen en 8°C in het oosten. Er is weinig wind.

Morgenochtend zijn er zonnige perioden, maar vooral in het westen kunnen eerst ook wolken voorkomen. Het blijft droog. In het Waddengebied staat een matige wind uit het zuidoosten, boven land waait het amper.
Morgenmiddag schijnt de zon en blijft het droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C in het noordwesten tot 22°C in het zuidoosten. Er staat weinig wind.
Morgenavond is het vrij helder en blijft het droog. Boven land staat er weinig wind. In het Waddengebied waait er af en toe een matige wind uit het zuiden. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 24/09/2023 23.49 uur LT

    

Door Redactie