Verwachting voor vandaag en morgen

Waarschuwingen
Er zijn geen waarschuwingen.

Vannacht is het droog. Pas aan het einde van de nacht kan het in het westen af en toe gaan regenen. Het is een zachte nacht met een minimumtemperatuur van 18°C. De wind komt uit het zuiden en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

Vanochtend schijnt de zon in het oosten misschien nog even. Elders begint de ochtend al bewolkt en gaat het van het westen uit regenen. De zuidelijke wind is matig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig, windkracht 6. Aan het einde van de ochtend draait de wind in het westen naar west en neemt af naar zwak tot matig.
Vanmiddag is het bewolkt en regent het op veel plaatsen. Soms regent het stevig door. In het uiterste oosten wordt het nog 21°C, in de regen daalt de temperatuur naar 17°C. De wind is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen.
Vanavond regent het in het oosten. In het westen wordt het tijdelijk droog, maar daar volgen later weer enkele buien. Eerst is er weinig wind, in de loop van de avond wordt de wind zuidwest en zwak tot matig.

Komende nacht zijn er enkele buien. De minimumtemperatuur wordt 12°C. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust vrij krachtig.

Morgenochtend komt er in het noorden eerst nog een bui voor. Ook langs de kust zijn er enkele buien, mogelijk met onweer. In de rest van het land blijft het zo goed als droog en is er af en toe ruimte voor de zon. De wind komt uit het zuiden en is matig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag zijn er boven land lange droge perioden met zon, al is er in Limburg nog kans op een bui. In het westelijke kustgebied komen buien voor, soms met onweer. De maximumtemperatuur is 18°C. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6.
Morgenavond zijn er vooral in het westen, midden en noorden enkele buien. Vooral langs de kust en bij het IJsselmeer kunnen dit stevige buien zijn met kans op onweer. In het zuidoosten blijft het meest droog. De wind wordt westelijk en neemt wat in kracht af. Maar in het Waddengebied blijft een krachtige wind, windkracht 6, staan. (Bron: KNMI)

Uitgifte: 21/09/2023 00.01 uur LT

  

Door Redactie